Naleśniki myślę że są lubianym daniem, jadamy na słodko jak i na wytrawnie. Zarówno ciasto jak i farsz dają spore pole do kreatywnego popisu. Ja sama fanką naleśników nie jestem ale zdarza sie że je jadam, ale raczej rzadko sie to zdarza. Dziś przepis na naleśniki które dzięki zawartości sera, mięsa grzybów są sycące.
Naleśniki są fajne bo dość szybko sie je przygotowuje a zajadać można zarówno na ciepło ijak i wówczas dy wystygną, są smaczną propozycją zarówno ja śniadanie, na obiad jak i kolacje. Oto przepis:
Na naleśniki:
Mąka
2 jaja
Proszek do pieczenia
Szklanka mleka
Szklanka wody
Cebula
Grzyby leśne (kurki)
¼ piersi z kurczaka pokrojona w kostkę
Przyprawy my mieliśmy:
sól, pieprz, oregano, bazylia, sól, pieprz, pieprz ziołowy babuni, papryka słodka grys, zioła prowansalskie, curry
Pomidor, kukurydza z puszki
Z podanych składników robimy naleśniki.
W moim przypadku zostałyby tylko grzyby i ser, bo nie jem mięsa.
OdpowiedzUsuńJa uwielbiam naleśniki w każdej postaci. Mniam.
OdpowiedzUsuńLubię naleśniki a jak są wnuki to z czekolada muszę im posmarować.Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńUwielbiam naleśniki, ostatnio mam fazę na nadzienie w stylu buritto ;)
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi smaka na naleśniki, już wiem co będzie dzisiaj na obiad. :)
OdpowiedzUsuńU mnie naleśniki z serem to podstawa. Jednak takie też są ciekawe. Musze sprawdzić jak będą smakować. Angela
OdpowiedzUsuńAle farsz takiej kompozycji to nigdy nie robiłam - u mnie dziś były z dżemem a na jutro zrobiłam z serem i bananem 😀 pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuń