wtorek, 4 lutego 2014

Kto powiedział, że chipsy muszą być nie zdrowe?

Marchew
Odrobina tłuszczu
Przyprawa ulubiona;)
Czosnek

Marchew obieramy, kroimy gotujemy.
Czosnek obieramy drobno siekamy. Naczynie smarujemy tłuszczem by nic się nie przypaliło;) dodajemy marchew czosnek – można przyprawić wedle uznania. Ja ostatnio chyba dodałam pikantne skrzydełka;) i pieczemy!

Jak ktoś lubi można zrobić sos: jogurt przyprawić albo z czosnkiem najlepiej żeby przeszło więc wcześniej przygotować i odstawić. 
Smacznego!
Z innymi warzywami możne pewnie identycznie. Robiłam też z burakiem;)
No może za pięknie mi nie wyszło ale za to smaczne i zdrowe;) 



8 komentarzy:

  1. U nas w domu chipsy byly tabu, ani my nie lubilismy, ani dzieci nie mialy pozwolenia. Jakos chrupanie ich nam nie lezy, wolimy surowa marchewke. :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. ...ale marchew jak chipsa, dziwne. Wolę jednak frytki własnej roboty...

    OdpowiedzUsuń
  3. Fakt, wersja zdrowsza na pewno :) można też cieniutkie plasterki zrobić

    OdpowiedzUsuń
  4. ja niestety częściej zajadam niezdrowe niż zdrowe. bo tak wygodniej

    OdpowiedzUsuń
  5. MMMM smakowicie wyglądają, aż mam ochotę na taką marchewkę, jeszcze nigdy nie jadłam jej w takiej postaci...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak dobrze przyprawisz to efekt może być zaskakujący:D

      Usuń

Cieszy mnie że tu jesteś, proszę zostaw ślad po sobie. Wspólnie dbamy o miłą atmosferę tutaj i szanujemy sie wzajemnie, dla tego nie pisz wielkimi literami, nie SPAMuj, nie zostawiaj linków do siebie. Nasze zdania mogą się różnić, ale zachowujemy kulturę i dobry smak.
Komentarze: propozycje wspólnej obserwacji, łańcuszki, autoreklamę (z linkami) i teksty nie na temat usuwam. Ja szanuję Ciebie, więc proszę szanuj mnie, a odwiedzę Cię gdy tylko będę mogła.
Bardzo mnie ucieszy gdy dołączysz do zacnego grona moich obserwatorów.
Życzę przyjemności!