Zupy mają naprawdę sporo zalet: rozgrzewają, nawadniają, dostarczają składników odżywczych...
Pomysł na brukselkowo pieczarkową zrodził się przypadkiem... miałam te składniki.... do szybkiego wykorzystania, jako że ciężko mi było zdecydować co pierwsze postanowiłam połączyć oba.
brukselka
pieczarki
ząbek czosnku
passata
kiełbasa
Wywar mięsno warzywny
Brukselkę obraną wrzuciłam do gotującego się wywaru, po 20 minutach dodałam pokrojone i obrane pieczarki, następnie dodałam pokrojoną w kostki kiełbasę. Na koniec do smaku dodałam passatę. gotowałam by smaki się połączyły.
Zupka ciekawa, nietypowa, dobrze wyszła więc pewnie będę robiła jeszcze nie raz.
Miłego weekendu
Pieczarkową zupę bardzo lubię, ale brukselkowo pieczarkowej jeszcze nie jadłam. Zmodyfikuję przepis do wegańskiego i spróbuję.
OdpowiedzUsuńJa akurat nie lubię brukselek więc to smak nie dla mnie.
OdpowiedzUsuń