Przepraszam za jakość zdjęć, są stare... z 2013 roku:
Składniki na spód:
Masło,
ok. 20 dag ciasteczek ,
cukier wanilinowy
ok. 20 dag ciasteczek ,
cukier wanilinowy
Masa:
50 dag twarogu (president)
puszka masy krówkowej
śmietana trzydziestka (president)
3 szklanki jeżyn
Szklanka cukru
4 małe jajka oraz:
Olejek wanilinowy
Czekolada Belgijska, którą kupowałam w Biedronce za ok. 2,50 (była pyszna!)
Ciasteczka rozgniatamy na „piasek” dodajemy roztopione masło dodajemy cukier wanilinowy. Wykładamy na tortownicę
Twaróg, kajmak, śmietanę, owoce, cukier miksujemy dokładnie tak by się połączyły, dodajemy olejek wanilinowy miksujemy. Dodajemy jaja po jednym; kolejne gdy poprzednie dokładnie połączyło się z ciastem.
Masę wylewamy na spód. Pokrojoną drobno czekoladę posypujemy wierzch sernika, delikatnie dociskając kawałeczki.
Pieczemy 30 minut w temperaturze 170 stopni. temperaturę zmniejszamy do 150 stopni i pieczemy jeszcze godzinę. studzimy.
Tak wyglądało ostudzone:
A tak prezentuje się na talerzyku:
Ciasto o bogatym smaku, nie za słodkie, a jaka radość, że mój pomysł:D
Smacznego!
Ja maliny lubię najbardziej na sucho :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńO jakie smakołyki tu u Ciebie! :)
OdpowiedzUsuńPomysł bardzo fajny, ale ja najchętniej jezyny zjadłabym bez niczego :D
OdpowiedzUsuń:)
UsuńZjadłabym :D p.s. też nie mam piekarnika bo padł całkowicie ;P
OdpowiedzUsuńa to współczuję bo ja bardzo bym chciała mieć piekarnik i upiec pyszne ciacho
UsuńMniam, mniam. Pychota!
OdpowiedzUsuń:)
UsuńJa ostatnio stałam się wielką zwolenniczką owoców leśnych.
OdpowiedzUsuńMogłabym jeść ciągle malinki i jeżynki.
Wygląda naprawdę fajnie to ciacho.
Pozdrawiam :) Megly (megly.pl)
i jest mega sycące
UsuńBardzo fajny i na pewno super smaczny pomysł :) Zjadłabym :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńNie wiem czemu, ale mi serki president nie smakują.
OdpowiedzUsuńmożna użyć innego:)
Usuńmmm ale bym zjadła teraz do kawy z rana :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńMogę wpadać na herbatę? ;)
OdpowiedzUsuńok a jaką lubisz?
Usuńekstra, ja mam trochę zamrożonych, wykorzystam do owsianki zimą.
OdpowiedzUsuń:)
UsuńZjadłabym chętnie )
OdpowiedzUsuń:)
Usuńjaki wyszedł ładny kolorek :)
OdpowiedzUsuńa jaki zapach <3
UsuńWygląda pysznie :). Ja ostatnio mam jakoś lenia do pieczenia :P
OdpowiedzUsuńa ja chętnie bym coś upiekła gdyby nie brak piekarnika ;/
UsuńMniam mniam, pycha też bym zjadła ;-)
OdpowiedzUsuńco za fajne połączenie! Jestem pewna że smakowało nieziemsko!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie:)
:)
UsuńOoo zjadłabym! Pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :*
https://xgabisxworlds.blogspot.com/
:)
UsuńWygląda apetycznie, aż zgłodniałam :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńPyszności <3
OdpowiedzUsuń:)
Usuńu mnie tez słodko:P
OdpowiedzUsuńno proszę jak sie zgrałyśmy!
UsuńAż mi ślinka poleciała :)
OdpowiedzUsuń:)
Usuńpysznie to wygląda :)) czuję, że nie raz to wykorzystam :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńA ja właśnie kompot zrobiłam z tych owocków z dodatkiem jabłek ;)
OdpowiedzUsuń:)
Usuńale pyszność, świetny przepis muszę wypróbować:))
OdpowiedzUsuńJak nie za słodkie, to idealne dla mnie :)
OdpowiedzUsuńkwaskowate
UsuńO mniam :) Aż żałuję, że nie mam malin i jeżyn ;)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńMaliny i jeżyny wolę jeść w całości, ale torcik prezentuje się smakowicie ;)
OdpowiedzUsuńsernik:)
UsuńMmm, I like this!
OdpowiedzUsuńHave a nice day, dear!
:)
UsuńBrzmi i wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńMuszę zapisać przepis :)
:)
UsuńLovely post dear!
OdpowiedzUsuń:)
UsuńSmakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńMam mega podobny, choć pomarańczowy kubas :P
OdpowiedzUsuńteż taki miałam z Pepco:) i jeszcze trzeci granatowy:)
UsuńLubię te owoce więc mogłabym spróbować.
OdpowiedzUsuń:)
UsuńWygląda niezwykle apetycznie - chętnie bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńJa bym włożyła na samym końcu maliny/jeżyny żeby były calutkie :) Smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńPomysł bardzo udany :)
OdpowiedzUsuńMaliny najbardziej odpowiadają mi świeże, choć sok także cieszy się sporym powodzeniem. :)
OdpowiedzUsuńNajlepsze są prosto z krzaka ;)
OdpowiedzUsuń