piątek, 25 lipca 2014

Jajecznica jak lubię;)

Masło
Jaja
Ząbek czosnku
Przyprawa „włoska”
Żółty ser

Rozgrzewam na patelni masło dodaję jaja, przyprawę jak zaczyna się ścinać dodaję czosnek. Na sam koniec rwę plasterki sera na patelnię i mieszam – ser się rozpuści – mniam!


Rozgrzewam na patelni masło dodaję czosnek podsmażam dodaję pokrojoną w kostkę kiełbaskę, przyprawę „włoską” na koniec jajo lub jaja jak kto woli. Na zakończenie rwę plasterek sera i mieszam. 

28 komentarzy:

  1. Takich połączeń jeszcze nigdy nie próbowałam :D. Mój chłopak lubi robić jajecznicę więc pokażę mu te propozycje by zrobił mi śniadanie :3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja jakoś tak spontanicznie zaexperymentowałam i o o dziwo wyszło smakowicie!

      Usuń
  2. Jeszcze nigdy nie jadłam jajecznicy z żółtym serem, muszę jutro na śniadanie koniecznie ją zrobić. ; )

    OdpowiedzUsuń
  3. Co człowiek, to jajecznica!

    OdpowiedzUsuń
  4. Moja kuzynka tak jajecznice jada, ale mi ten dodatek akurat tu nie pasuje, za to bardzo lubie jsjecznice z pomidorem lub z grzybami.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja najbardziej lubię jajecznicę z dobrą, wędzoną kiełbaską. Dawno nie jadłam :P

    OdpowiedzUsuń
  6. O rany, jak dawno nie jadlam jajecznicy.

    OdpowiedzUsuń
  7. Ciekawa propozycja , warto spróbować...

    OdpowiedzUsuń
  8. takiej jajecznicy jeszcze nie jadłam, mnie najbardziej smakuje gdy ktoś mi ją zrobi :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ja powróciłam do tradycji. Tylko masło sól i pieprz kolorowy utłuczony na świeżo w moździerzu. Oczywiście jaja od swoich kur. Poezja ...:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Lubię jajecznicę z serem żółtym ale czosnek odpada :) najbardziej smakuje mi smażona na nierafinowanym oleju kokosowym :)

    OdpowiedzUsuń
  11. uwielbiamy jajecznicę, ale czosnku do niej nie dodaję, za to w wielu innych potrawach jest częstym bywalcem;)

    pozdrawiam serdecznie
    :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Witaj!
    Też lubię jajecznicę, ale z po,idorami i szczypiorkiem.
    Lubię też po zakapiorsku...
    Pozdrawiam serdecznie.
    Michał

    OdpowiedzUsuń
  13. a ja lubię tylko na samym maśle z odrobinką soli ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) też tak robiłam ale zaczęłam eksperymentować;)

      Usuń

Cieszy mnie że tu jesteś, proszę zostaw ślad po sobie. Wspólnie dbamy o miłą atmosferę tutaj i szanujemy sie wzajemnie, dla tego nie pisz wielkimi literami, nie SPAMuj, nie zostawiaj linków do siebie. Nasze zdania mogą się różnić, ale zachowujemy kulturę i dobry smak.
Komentarze: propozycje wspólnej obserwacji, łańcuszki, autoreklamę (z linkami) i teksty nie na temat usuwam. Ja szanuję Ciebie, więc proszę szanuj mnie, a odwiedzę Cię gdy tylko będę mogła.
Bardzo mnie ucieszy gdy dołączysz do zacnego grona moich obserwatorów.
Życzę przyjemności!