Masło
Jaja
Ząbek czosnku
Przyprawa „włoska”
Żółty ser
Rozgrzewam na
patelni masło dodaję jaja, przyprawę jak zaczyna się ścinać dodaję czosnek. Na sam
koniec rwę plasterki sera na patelnię i mieszam – ser się rozpuści – mniam!
Rozgrzewam na
patelni masło dodaję czosnek podsmażam dodaję pokrojoną w kostkę kiełbaskę,
przyprawę „włoską” na koniec jajo lub jaja jak kto woli. Na zakończenie rwę
plasterek sera i mieszam.
Takich połączeń jeszcze nigdy nie próbowałam :D. Mój chłopak lubi robić jajecznicę więc pokażę mu te propozycje by zrobił mi śniadanie :3
OdpowiedzUsuńja jakoś tak spontanicznie zaexperymentowałam i o o dziwo wyszło smakowicie!
UsuńJeszcze nigdy nie jadłam jajecznicy z żółtym serem, muszę jutro na śniadanie koniecznie ją zrobić. ; )
OdpowiedzUsuńPolecam! Mam prośbę napisz czy smakowało:)
UsuńCo człowiek, to jajecznica!
OdpowiedzUsuńhehehe
UsuńMoja kuzynka tak jajecznice jada, ale mi ten dodatek akurat tu nie pasuje, za to bardzo lubie jsjecznice z pomidorem lub z grzybami.
OdpowiedzUsuńu mnie dodatek pomidora do jaj owocuje zgagą...
UsuńJa najbardziej lubię jajecznicę z dobrą, wędzoną kiełbaską. Dawno nie jadłam :P
OdpowiedzUsuń:))
UsuńO rany, jak dawno nie jadlam jajecznicy.
OdpowiedzUsuńmoże warto zaexperymentować?
UsuńCiekawa propozycja , warto spróbować...
OdpowiedzUsuńPolecam! Napisz proszę jak wyszło:)
Usuńz serem nigdy nie jadłam
OdpowiedzUsuńmoże warto spróbować?
Usuńtakiej jajecznicy jeszcze nie jadłam, mnie najbardziej smakuje gdy ktoś mi ją zrobi :)
OdpowiedzUsuń:)) może warto spróbować?
UsuńJa powróciłam do tradycji. Tylko masło sól i pieprz kolorowy utłuczony na świeżo w moździerzu. Oczywiście jaja od swoich kur. Poezja ...:)
OdpowiedzUsuńno to ja zaczęłam experymenta:)
UsuńLubię jajecznicę z serem żółtym ale czosnek odpada :) najbardziej smakuje mi smażona na nierafinowanym oleju kokosowym :)
OdpowiedzUsuń:)
Usuńuwielbiamy jajecznicę, ale czosnku do niej nie dodaję, za to w wielu innych potrawach jest częstym bywalcem;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie
:)
oj czosnek smaczny i zdrowy!
UsuńWitaj!
OdpowiedzUsuńTeż lubię jajecznicę, ale z po,idorami i szczypiorkiem.
Lubię też po zakapiorsku...
Pozdrawiam serdecznie.
Michał
po zakapiorsku czyli jak?
Usuńa ja lubię tylko na samym maśle z odrobinką soli ;)
OdpowiedzUsuń:) też tak robiłam ale zaczęłam eksperymentować;)
Usuń