Obserwatorzy

piątek, 20 marca 2015

Lubicie woski YC?! - rozdanie na 3! - Ty wybierasz nagrodę:))

Lubicie? To mam małe rozdanie:)) Jako że jak wiecie zakupuję blender szukam fajnych przepisów wypróbowania nowego nabytku:).
Zasady są banalne! W komentarzu:
Obserwuję jako:...
Przepis....
Mail...

Warunek: ma to być przepis niedrogi, z produktów ogólnodostępnych i w cenie przyjaznej:)) 
Spośród spełniających kryteria zgłoszeń wylosuję zwycięzcę:))
Co do nagrody: lubisz woski? Wybierasz trzy a ja Ci je wysyłam:)) - mam sklep YC pod nosem.
Nie lubisz? Chcesz wypróbować produkty saszetkowe Babuszki Agafii? - noproblem! 
Może być nagroda łączona X wosk + Y kosmetyk = 3
Może to też być niespodzianka którą pod wpływem chwili zakupię idąc na pocztę wysłać Ci przesyłkę:))
Myślę nagroda fajna, więc zapraszam do udziału!
Rozwiązanie będzie po 16 Kwietnia!

Banerek:


Dodatkowy punkt otrzymują:


48 komentarzy:

  1. uwielbiam woski YC, ale z dobrym i tanim przepisem to bym musiała pokombinować..

    OdpowiedzUsuń
  2. Powodzenia dla wszystkich biorących udział w konkursie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja niestety rzadko korzystam z blendera... więc nic nie przychodzi mi do głowy :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tez nie za często ale jak już to fajny przepis by sie przydał:))

      Usuń
  4. Niech ja będę miała chwilę to pomyślę i się zgłoszę :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mam 12 nowych wosków, zapaszki się boskie szykują :) Blender uzależnia, wiem to po sobie :) :*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja wiem czy uzależnia? Miałam kiedyś ale nie korzystałam jakoś mega często, ale potrzebuję bo lubię koktajle:) może jeszcze mi ktoś coś podsunie ciekawego:)) znając mnie to gotowa jestem powyróżniać za dobre przepisy:))
      Co do nagrody to skoro nie woski to może nagroda niespodzianka:))

      Usuń
    2. Mnie uzależnił, bo pierwszy raz mam :D Winogrona, szpinak z bananem, genialnie smakuje, może Ci przypasuje taki smaczek :)

      Usuń
  6. Ja też chcę blender! :D Wpadnę i razem coś zrobimy :))

    OdpowiedzUsuń
  7. obserwuje jako kosmetyczka kikusi
    przepis: truskawki , banan i mleko zblendować. Można dodać cukru według uznania i otrzymujemy mleczno owocowy koktajl
    mail kikus125@onet.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. o super! Pożywne śniadanko, albo drugie:))

      Usuń
  8. Obserwuje jako puderniczkam

    Nie będę oryginalna ale najlepsze na wiosnę są lekkie koktajle np kefir,banan, kiwi i miksowanko i na zdrowie :-)
    Email puderniczkama@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  9. Wszystkim polecam placki - chlebki domowej roboty z mąki, otrębów, oliwy, wody, soli, pieprzu i na patelnię bez tłuszczu :-).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. może dokładniejszy przepis? Poproszę:))

      Usuń
  10. Kurcze sama mam blender ale znam i robię tylko koktajle, które pewnie doskonale znasz czyli truskawkowy i malinowy!
    Za innymi nie przepadam, więc nawet nie próbowałam ich robić.

    Dziewczyny powodzenia, bo nagroda jest świetna!!! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. właśnie kupiłam maliny wczoraj w Lidlu:))

      Usuń
  11. Obserwuje jako: greenfrog
    Jesli chodzi o blender, to ja proponuje kolorowy, letni koktajl (deser?) - blendujemy 2-3 sztuki kiwi, wykladamy na spód kieliszka, na to warstww zblendowanych truskawek. Następnie blendujemy 1 mango i wykladamy zolta warstwę na wierzch :) powinno wyjść kilka kieliszków. Bodajże w okolicach swiat Bożego Narodzenia wrzucalam zdjęcie tego koktajlu na bloga, jest w którymś poście ze slodkosciami :)
    Jesli byś chciała sobie urozmaicić, to polecam pomiędzy owocowe warstwy dolać troche jogurtu naturalnego.
    Bannerek wrzuce wieczorkiem :)
    Mail: xgreenfrog@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  12. Kochana!
    Obserwuję jako: aGaRaSzKa
    W związku ze zbliżającymi się Świętami ode mnie przepis na Faszerowane Jajka -
    * Łosoś wędzony
    * Jajka
    * Majonez
    * Szczypiorek lub Koperek
    * Sól, pieprz
    Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu dzielimy na połówki i wyjmujemy żółtka. Łososia, żółtka i majonez wrzucamy do blendera i mielimy na gładką masę. Dla amatorów ostrzejszych smaków można dodać pół cebulki. Dodajemy posiekany szczypiorek lub koperek, przyprawy i nadziewamy jaja.
    Pasta nadaje się również do smarowania chlebusia lub zjedzenia bez dodatków :-)
    E-mail: agaraszka88@gmail.com
    ★★★

    OdpowiedzUsuń
  13. Obserwuję jako: PrincessPauliniet.
    Co powiesz na zwykły - niezwykły smoothie dla ochłoty z nowiusiego blendera? ;) Do blendera wsypujesz 1-2 szklanki truskawek ( oczywiście bez tych zielonych chabuziów - szczypułek ), 1 szklankę soku pomarańczowego ( ale jeżeli chcesz możesz dodać dowolny sok - w zależności od tego co lubisz pić ) odrobinę jogurtu ( może być nawet i smakowy ! ) 1-2 szklanki lodu w kostkach oraz banan lub inny owoc wedle życzenia. Smacznego! ;* <3
    Mail princesspauliniet96@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  14. Powodzenia wszystkim, bardzo ciekawy konkursik ;)
    http://xblueberrysfashionx.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  15. powodzenia! Ja na szczeście do wosków mam dobry dostęp, wiec zostawię szanse dla kogoś innego:)

    OdpowiedzUsuń
  16. Życzę wszystkim powodzenia :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Obserwuję jako: Edyta H.
    Przepis: Dla mnie blender służy głównie do robienia koktajli, a że nie zmuszę żadnych warzywnych, to lecą owoce. I w ten sposób najlepszy koktajl to ten malinowy, najlepiej ze świeżo zebranych malin. Do metalowego, uprzednio mocno schłodzonego kubełka wrzucam maliny, zalewam mlekiem, dodaję trochę słodkiego jogurtu czy śmietanki i bleeeeendeeerujemy! Ewentualnie można jeszcze dodać cukru, mięta też świetnie się wkomponuje. Najlepsze śniadanioobiadokolacja w lecie ever :D
    Mail. edytka249@poczta.onet.pl
    banner allthesnuff.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  18. Obserwuję jako scarlet23
    Przepis u mnie bedzie bardzo prosty przepis na sorbet avokado plus zmrożone truskawki i cukier brzozowy miksujemy i mamy najlepszy sorbet na swiecie
    Mail mineralnyswiatkasi@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  19. Obserwuję jako: Martyna K.
    Przepis: Ja proponuję domowe masło orzechowe :) Kupujesz puszkę solonych, lub zwykłych orzeszków ziemnych. Jak solone, to możesz je opłukać, chyba że lubisz słony smak masła. ;) Wrzucasz do blendera i blendujesz na gładką masę. Potem słodzisz lub solisz, jak lubisz. Pomysł na zaoszczędzenie dla smakoszy nietaniego masła orzechowego. :D
    mail: omlet.biszkoptowy@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  20. obserwuję jako Zdzisława Imianowska
    e-mail rybkazg2@wp.pl

    Przepis na szybki deser bananowy sprawdzony i polecany :)
    składniki
    0.5 l mleka 2%
    1 opakowanie budyniu waniliowego
    2 łyżki cukru
    2 banany
    250 ml śmietanki kremówki 30%
    2 łyżki cukru pudru
    50 g czekolady gorzkiej

    Odlać pół szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem. W pozostawionym mleku rozrobić budyń - wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń.Czekoladę zetrzeć na tarce.Banany obrać ze skóry, pognieść widelcem. Do zimnego budyniu dodać pogniecione banany - zmiksować do połączenia składników.Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem na sztywno.
    W pucharkach układać następujące warstwy-krem bananowy, tarta czekolada, bita śmietana.Zrobić dwie takie warstwy a na ostatnią nałożyć bitą śmietanę i posypać czekoladą :)

    wybieram niespodziankę

    OdpowiedzUsuń
  21. Obserwuję jako: Kisielowa^^
    Przepis Polecam bardzi pyszne i zielone smoothie! Dodajemy kiwi, awokado, gruszkę, świeży szpinak oraz ziarenka siemia lnianego :) pyszne i zdrowe!
    Mail. weronikaklis@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  22. Kurcze, ale się zgłoszeń nazbierało! Ale i tak dorzucę coś od siebie - bo smaczne.
    Obserwuję jako: Marcepanowa Panienka
    Przepis:
    Tańszy: Baby szpinak - taki świeży, banan - bardziej dojrzały, kiwi, ok 200ml jogurtu naturalnego albo kefiru, opcjonalnie łyżeczka cukru lub miodu. Wszystko miksujemy i gotowe! Latem można dodać kilka kostek lodu albo przed zrobieniem smoothie zamrozić banana! (najlepsze na śniadanie!)
    Droższy: 3 łyżki stołowe suszonych owoców goji, mrożone albo świeże truskawki (ok jednej szklanki), banan, kiwi, pół szklanki kwaśnej śmietany, pół szklanki kefiru, pół szklanki słodkiej śmietany 18%, odrobina mleka, łyżka cukru lub miodu. Jeżeli bierzemy mrożone owoce, należy je zmiksować z odrobiną mleka na samym początku, następnie dodajemy goję i miksujemy... Dopiero później resztę składników. (to połączenie najbardziej lubię na kolację, nawet mój tata się do niego przekonał i pijemy razem :D)
    Mail: marcepankowo@vp.pl

    OdpowiedzUsuń
  23. Obserwuję jako: Izabela Rejman
    Przepis Może być przepis na czekoladowe ciasteczka??
    Składniki:
    120 g miękkiego masła
    8o g cukru
    1 jajko
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 tabliczka czekolady
    50 g orzechów pokrojonych (mogą też być wiórka kokosowe)
    Przygotowanie:
    Nastaw piekarnik w 180 stopniach, czekoladę pokrój na małe kawałki,masło utrzyj cukrem mikserem, dodaj jajko, stopniowo dodawaj jajko z proszkiem do pieczenia,na końcu dodaj czekoladę i orzechy i wymieszaj łyżką, małe kulki masy układaj na blasze wyłożoną papierem do pieczenia, lekko spłaszcz łyżką, zachowaj odstępy piecz 10-12 min . Cały koszt wynosi do 25 zł.
    Mail izabelarejman656@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  24. Obserwuję jako: Karolina Majewska

    Przepis:

    Pierożki ze słodkim farszem:

    Składniki na ciasto:
    500 g mąki
    1 proszek do pieczenia
    100g cukru
    3 jajka
    6 łyżek mleka
    150g masła

    Składniki na farsz:
    połowa ananasa - świeżego lub z puszki (średnia puszka)
    2-3 kiwi (obrane ze skórki)
    2 banany
    kilka łyżek cukru - opcjonalnie, jeśli jesteś łasuchem :)
    skórka otarta z cytryny bądź limonki

    Farsz:Owoce obrać, pokroić,dodać cukier i skórkę otartą z cytrusa i zblendować na papkę (część można zostawić w kawałkach, by wzbogacić deser o dodatkową strukturę)

    Ciasto: odłożyć jajko i z reszty składników zagnieść ciasto. Rozwałkować je i wykrawać koła o dowolnym rozmiarze, najlepiej jeśli będą większe niż standardowe pierogi - łatwiej będzie je kleić.

    Na połowie koła nakładać farsz, drugą połowę posmarować rozmąconym białkiem. Sklejać pierożki, ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Wierzch pierożków posmarować rozmąconym żółtkiem. Piec w temperaturze 175 stopni przez 15-30 minut aż pierożki będą złociste. Można jeść je na ciepło i po wystudzeniu. Jednak podane na ciepło z lodami tworzą wspaniały duet :) Atutem tego deseru jest możliwość zmiany farszu na taki jaki lubimy, bądź zależnie od tego na jakie owoce mamy sezon. U mnie jesienią króluje wersja z jabłkami i korzennymi przyprawami, a tutaj zdjęcie gotowych pierożków: http://blaqkvenom.flog.pl/wpis/5704731/na-slodko#w

    Mail: onlyhalfbad333@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  25. Obserwuję jako: Mstrzal+ Top komentator
    Nie mam weny za bardzo ostatnio (;/), a idą ciepłe dni, więc może po prostu shake? Taki robię w domu ;)
    - 250g lodów waniliowych
    - kilka kostek lodu
    - 250g truskawek

    bądź:
    - 250g lodów czekoladowych
    - kilka kostek lodu
    - 2 rządki czekolady

    Blendujemy wszystko razem i już ;)

    OdpowiedzUsuń
  26. Obserwuję jako: Rincewind99

    Przepis - podam Ci dwa przepisy, oba są idealne dla osób odchudzających się, a przy tym błyskawiczne i absolutnie bezproblemowe w przygotowaniu (muszą takie być, ponieważ ja kompletnie nie znam się na gotowaniu ;)

    5-minutowa zupa-krem z groszku
    Składniki:
    - groszek w puszce (ważne: bez zawartości cukru)
    - ząbek czosnku
    - bazylia świeża lub suszona albo inna zielenina
    - świeżo zmielony pieprz
    - bulion w kostce, najlepiej zdrowy z eko sklepu, ale w zasadzie może być każdy :)
    Przygotowanie: Wlewamy zawartość puszki (groszek wraz z zalewą) i blendujemy do konsystencji kremowej, do tego kostka rosołowa rozpuszczona w połowie szklanki wrzątku, mieszamy, do tego ząbek czosnku, przyprawy, bazylia. Można na sekundę postawić na gazie żeby podgrzać. W wersji hiper-zdrowej można dodać odrobinę błonnika w proszku. W wersji mniej zdrowej można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. W obu wersjach opcjonalnie do rozgrzanej zupki na talerzu można kapnąć odrobinę smietany lub posypać tartym serem. Ten przepis można bardzo łatwo modyfikować zależnie od potrzeb i zawartości lodówki.


    Deser truskawkowy, czyli zdrowo i smacznie - da się!
    - paczka mrożonych truskawek (najtaniej w biedrze :)
    - śmietana osiemnastka (ważne - bez skrobi w składzie!)
    - xylitol, czyli zdrowy i dobry dla zębów zamiennik cukru, może być też stevia
    - odrobina soku z cytryny
    Przygotowanie: blendujemy wszystko razem i dodajemy xylitolu do smaku. Kropimy cytrynką. Można w zalezności od dostepnych składników zblendować również kiwi, banana i inne owoce :)

    Mail rincewind9998@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  27. Obserwuję jako: Piłat Anna
    Przepis: Polecam przepis na dżemik na moim blogu: http://homepilatanna.blogspot.com/search/label/przepisy oczywiście z wykorzystaniem blendera.
    Mail: kontakt.pilatanna@gmail.com

    O woskach pierwszę słyszę, ale poszperałam i zapowiadają się na prawdę ciekawie. :) Pozdrawiam i życzę udanego użytkowania blendera i przepysznych smakołyków.

    OdpowiedzUsuń