sobota, 13 grudnia 2025

Brukselkowo pieczarkowa zupa.

 Zupy mają naprawdę sporo zalet: rozgrzewają, nawadniają, dostarczają składników odżywczych...

Pomysł na brukselkowo pieczarkową zrodził się przypadkiem... miałam te składniki.... do szybkiego wykorzystania, jako że ciężko mi było zdecydować co pierwsze postanowiłam połączyć oba. 



brukselka

pieczarki
ząbek czosnku
passata
kiełbasa
Wywar mięsno warzywny

Brukselkę obraną wrzuciłam do gotującego się wywaru, po 20 minutach dodałam pokrojone i obrane pieczarki, następnie dodałam pokrojoną w kostki kiełbasę. Na koniec do smaku dodałam passatę. gotowałam by smaki się połączyły.

Zupka ciekawa, nietypowa, dobrze wyszła więc pewnie będę robiła jeszcze nie raz. 
Miłego weekendu


1 komentarz:

  1. Pieczarkową zupę bardzo lubię, ale brukselkowo pieczarkowej jeszcze nie jadłam. Zmodyfikuję przepis do wegańskiego i spróbuję.

    OdpowiedzUsuń

Cieszy mnie że tu jesteś, proszę zostaw ślad po sobie. Wspólnie dbamy o miłą atmosferę tutaj i szanujemy sie wzajemnie, dla tego nie pisz wielkimi literami, nie SPAMuj, nie zostawiaj linków do siebie. Nasze zdania mogą się różnić, ale zachowujemy kulturę i dobry smak.
Komentarze: propozycje wspólnej obserwacji, łańcuszki, autoreklamę (z linkami) i teksty nie na temat usuwam. Ja szanuję Ciebie, więc proszę szanuj mnie, a odwiedzę Cię gdy tylko będę mogła.
Bardzo mnie ucieszy gdy dołączysz do zacnego grona moich obserwatorów.
Życzę przyjemności!