czwartek, 28 sierpnia 2014

Kurczak w miodnym płaszczyku:).


Ćwiartka z kurczaka
Przyprawy ja wybrałam takie:

Czosnek, cebula ( jak kto lubi)
Sól
Papryka czerwona
Zielona pietruszka
miód

mięso myjemy, lekko nacieramy olejem, oliwką z oliwek jak kto woli dzięki temu przyprawy lepiej wejdą w mięso. Przyprawiamy. Ja część smażę część marynuję i wedle potrzeby mam przyprawione i gotowe na patelnie.
Na gorący tłuszcz wrzucamy pokrojony w kostki czosnek cebulę – jak kto lubi. Potem na patelnie wkładamy mięso smażymy przewracając co jakiś czas. Dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Po jakimś czasie zieloną pietruszkę pokrojoną. Na samą końcówkę mięsko smaruję miodem, utworzy piękną glazurę i doda smakowitości uwieńczając smak. Polecam!


Kochaniutkie! Jesteście Wielkie!
W Was jest moc!

Ślicznie dziękuję za głosy oddane na mnie w konkursie fotograficznym:


Moja fotka ma numer 13; wiem że z Waszą pomocą przyniesie mi szczęście.
Głosować może kto żyw!
Jest sonda, jednorazowo można zaznaczyć kilka numerków.
Głosować można raz...
Za każdziuteńki głos na numer 13 będę wdzięczna!
Z góry dziękuję!


Do dziś do godziny 20.00 można jeszcze głosować, gorąco proszę o głosy… numer 13:)
Dziękuję:))

32 komentarze:

  1. Oj same pyszności, pojadłabym :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj ale mi smaka zrobilas ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Na pewno bardzo by mi smakował. Muszę wypróbować przepis :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. polecam, naprawdę warto:)) zwłaszcza jak przejdzie przyprawami na drugi dzień:)) i wygoda bo nie trzeba za każdym razem przyprawiać

      Usuń
  4. Też często robie takie coś :)
    Pyszne jest!

    MSjournalistic.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. naprawdę aż ślinka cieknie, kurczak jest soczysty

    OdpowiedzUsuń
  6. muszę zrobić takie coś, wygląda pysznie :)

    http://lilac-fleur.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  7. Muszę wypróbować, wygląda świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. oj kocham kurczaczka w miodzie..i ryz do tego rewelka :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam kurczaka przyrządzanego pod każdą postacią ;) Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Kurczak jest dobry na wszystko :-)
    Tez go lubię na różne sposoby :-)

    OdpowiedzUsuń
  11. ja chyba jestem ewenementem który nie przepada za miesami w miodzie...

    OdpowiedzUsuń
  12. Robiłam ostatnio coś podobnego.
    zapraszam do mnie i do mojej mamy
    http://kulinarnyswiatrenaty.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  13. Tak jeszcze nie jadłam, ale wygląda pysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Ostatnio prawie w ogóle nie jem mięsa :) ale wygląda smacznie :)

    OdpowiedzUsuń

Cieszy mnie że tu jesteś, proszę zostaw ślad po sobie. Wspólnie dbamy o miłą atmosferę tutaj i szanujemy sie wzajemnie, dla tego nie pisz wielkimi literami, nie SPAMuj, nie zostawiaj linków do siebie. Nasze zdania mogą się różnić, ale zachowujemy kulturę i dobry smak.
Komentarze: propozycje wspólnej obserwacji, łańcuszki, autoreklamę (z linkami) i teksty nie na temat usuwam. Ja szanuję Ciebie, więc proszę szanuj mnie, a odwiedzę Cię gdy tylko będę mogła.
Bardzo mnie ucieszy gdy dołączysz do zacnego grona moich obserwatorów.
Życzę przyjemności!