czwartek, 13 sierpnia 2015
Boczniaki z "bocusiem"...
Pomysł na ten dla wielu zbyt ciężki jak na ten okres obiad powstał spontanicznie. Przecenione boczniaki pobudziły, skusiły... nie mogłam sie im oprzeć....
skład:
boczniaki
ząbek czosnku
masło do smażenia
jajko, bułka tarta, przyprawa (chyba czubricę dałam)
boczek
jajka wbiłam do blendera, wrzuciłam ząbek czosnku i zblendowałam, wrzuciłam jakiś przypraw i blendowwałam dalej, konsystencja jaką uzyskałam przypomniała mi nieco ciasto na naleśniki...
zawartość blendera przelałam do miseczki w której maczałam umyte i posolone grzyby, potem bułka tarta... i na patelnie najpierw boczuś potem grzyby.
Na talerzu zagościła także surówka z pora i marchewki.
Mniaaaaaam!
Do picia miałam kwas chlebowy, na pewno zrobię jeszcze nie raz taki obiad...
47 komentarzy:
Cieszy mnie że tu jesteś, proszę zostaw ślad po sobie. Wspólnie dbamy o miłą atmosferę tutaj i szanujemy sie wzajemnie, dla tego nie pisz wielkimi literami, nie SPAMuj, nie zostawiaj linków do siebie. Nasze zdania mogą się różnić, ale zachowujemy kulturę i dobry smak.
Komentarze: propozycje wspólnej obserwacji, łańcuszki, autoreklamę (z linkami) i teksty nie na temat usuwam. Ja szanuję Ciebie, więc proszę szanuj mnie, a odwiedzę Cię gdy tylko będę mogła.
Bardzo mnie ucieszy gdy dołączysz do zacnego grona moich obserwatorów.
Życzę przyjemności!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
I takie dania właśnie lubię- proste, ale i finezyjne, szybkie, ale efektywne ;) Sezon na grzyby dopiero przed nami, ja nie mogę się doczekać świeżych kurek i sosu śmietanowego <3 Uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńkurki widziałam wczoraj:)
UsuńMMm, pamiętam za czasów dzieciństwa ;)
OdpowiedzUsuńa wiesz ze boczniaków nie jadłam nigdy xd
OdpowiedzUsuńpolecam zwłaszcza na masełku... mmmm ślinka cieknie.
UsuńMój narzeczony byłby zachwycony takim daniem?
OdpowiedzUsuńnie wiem, mnie smakuje polecam zrobić i sie przekonać:) ja na pewno jeszcze nie raz sobie usmażę, pycha!
Usuńa ja boczku nie przełknę:)
OdpowiedzUsuńmoże być bez boczku, same boczniaki na masełku też są smaczne:)
Usuńnie jadłam jeszcze takiego dania :)
OdpowiedzUsuńpolecam
UsuńDobra, a ja przyznam bez bicia, że nie wiem co to są te boczniaki. :D
OdpowiedzUsuńbardzo smaczne grzyby. Polecam
UsuńLubię boczniaki, dają tyle możliwości w kuchni. Ostatnio Chłop mój flaczki z boczniaków wycudował :)) Bardzo dobre były.
OdpowiedzUsuńbrzmi ciekawie:)
Usuńhmmm nigdy nie jadłam boczników.
OdpowiedzUsuńpolecam spróbować:) smakują trochę jak mięso...
UsuńNigdy nie jadłam boczniaków.
OdpowiedzUsuńMuszą być pyszne.
Serdecznie pozdrawiam:)*
polecam
UsuńAle pysznie wygląda:):)
OdpowiedzUsuńi smakuje.
UsuńWow! Ale to wygląda!
OdpowiedzUsuńa jak smakuje!
UsuńNigdy nie próbowałam boczniakow.widzę że jeszcze sporo przede mną ;) pozdrawiam Joanna
OdpowiedzUsuńpolecam!
UsuńNigdy nie jadłam boczniaków ;) W Twoim daniu wyglądają całkiem apetycznie :)
OdpowiedzUsuńwarto spróbować, polecam.
UsuńUwielbiam boczniaki :) jadam je praktycznie co rok. Zazwyczaj smażę po prostu w jajku i bułce
OdpowiedzUsuńu mnie apetyt na nie rośnie w miarę jedzenia.
UsuńNigdy nie jadłam boczniaków. Nie jem grzybów z blaszkami, bo kojarzą mi się tylko z trojakami ;) Wyjątkiem są pieczarki ;)
OdpowiedzUsuńpolecam spróbować, można kupić w warzywniaku, w markecie...
UsuńJa poczekam aż będą sowy i wtedy skorzystam z przepisu :))
OdpowiedzUsuńsowy <3
UsuńAle pyszności! Od razu zgłodniałam :)
OdpowiedzUsuńBoczniaki są świetne! Bardzo smaczne i można je wykonać na wiele sposobów :)
OdpowiedzUsuńO nie :( a ja nie mam chyba muszę wprosić się do Ciebie na boczniaki. :D Boczniaki uwielbiam mogłabym jeść je kilogramami. :)
OdpowiedzUsuńu mnie apetyt na nie rośnie w miarę jedzenia:)
UsuńAjajj...i ja nigdy nie próbowałam tych boczniaków. Trzeba chyba nadrobić zaległości kulinarne i spróbować tego dobrodziejstwa... ;) ;) ;)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńZawsze omijałam te grzyby, bo nie bardzo wiedziałam, jak je przyrządzić. Teraz chyba się na nie skuszę, bo wyglądają pysznie!
OdpowiedzUsuńsą przepyszne... już na samą myśl ślinka mi cieknie...
Usuńale pysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńsą jeszcze lepsze w smaku! Polecam... nie mogę sie doczekać aż powtórzę to danie mniam!
UsuńJa bym takim obiadkiem nie pogardziła. Kanie też są pyszne, ale sama boję sie zbierać, liczę na ojca :-)
OdpowiedzUsuńkania vel sova.... mniam!
UsuńDo ubijania jajek do panierki używam widelca :) a grzyby lubiè pod każdą postacià i wszystkie grzybki :)
OdpowiedzUsuń:))
Usuń