Przepraszam za jakość zdjęć, są stare... z 2013 roku:
Składniki na spód:
Masło,
ok. 20 dag ciasteczek ,
cukier wanilinowy
ok. 20 dag ciasteczek ,
cukier wanilinowy
Masa:
50 dag twarogu (president)
puszka masy krówkowej
śmietana trzydziestka (president)
3 szklanki jeżyn
Szklanka cukru
4 małe jajka oraz:
Olejek wanilinowy
Czekolada Belgijska, którą kupowałam w Biedronce za ok. 2,50 (była pyszna!)
Ciasteczka rozgniatamy na „piasek” dodajemy roztopione masło dodajemy cukier wanilinowy. Wykładamy na tortownicę
Twaróg, kajmak, śmietanę, owoce, cukier miksujemy dokładnie tak by się połączyły, dodajemy olejek wanilinowy miksujemy. Dodajemy jaja po jednym; kolejne gdy poprzednie dokładnie połączyło się z ciastem.
Masę wylewamy na spód. Pokrojoną drobno czekoladę posypujemy wierzch sernika, delikatnie dociskając kawałeczki.
Pieczemy 30 minut w temperaturze 170 stopni. temperaturę zmniejszamy do 150 stopni i pieczemy jeszcze godzinę. studzimy.
Pieczemy 30 minut w temperaturze 170 stopni. temperaturę zmniejszamy do 150 stopni i pieczemy jeszcze godzinę. studzimy.
A tak prezentuje się na talerzyku:
Ciasto o bogatym smaku, nie za słodkie, a jaka radość, że mój pomysł:D
Smacznego!
nie wygląda urzekająco ale musi smakować pysznie:)
OdpowiedzUsuńAle mi narobiłas smaku na jeżyny!
OdpowiedzUsuńLubię takie ciasta. Mniam, mniam.
OdpowiedzUsuńMusi smakować .. Mniam!
OdpowiedzUsuńWyglada cudownie- uwielbiam takie połaczenia snmakowe :-)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam sernika :P
OdpowiedzUsuńMusi być pyszny :)
OdpowiedzUsuńSzkoda że mam zepsuty piejarnik :(
OdpowiedzUsuńOjj zjadłabym, zwłaszcza jeżyny ! Ale niestety przez suszę szlag ją trafił i nie mam ani jednej
OdpowiedzUsuńMmm jakie pyszności. 😊
OdpowiedzUsuńSernik malinowy ? Ja jestem za! :)
OdpowiedzUsuńwygląda ciekawie,serniki to moje ulubione ciasta
OdpowiedzUsuńCóż to za pyszność musi być. Mniam mniam :)
OdpowiedzUsuńMam taki kubas w pracy tylko pomarańczowy :P
OdpowiedzUsuńo dżisusie ależ to może być pyszne !!!
OdpowiedzUsuńZ jezynami jeszcze sernika nigdy nie robiłam. Musi być pyszny :)
OdpowiedzUsuń:) porywam kawałek, bo wygląda apetycznie!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)
Takiego sernika jeszcze nie jadłam! Brzmi pysznie!
OdpowiedzUsuńUwielbiam serniki, ale w takim wydaniu jeszcze nie jadłam. WYgląda super ;)
OdpowiedzUsuńale mi narobiłaś smaka! wygląda obłędnie :)
OdpowiedzUsuńJa się po prostu rozplywam i mam ochote biec po maliny i jezyny i przyrzadzic takie cudenka
OdpowiedzUsuńNa pewno pychota :)
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie, serniki uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńTeraz mam smak na deser :-)
OdpowiedzUsuńSernik malinowo jeżynowy, o mamuniu jak to smacznie brzmi! :)
OdpowiedzUsuńŁadnie wygląda i napewno jest pyszny :)
OdpowiedzUsuńJak dawno nie jadłam sernika, szczególnie jakiegoś dobrego.
OdpowiedzUsuńMaliny i jeżyny -to musi być pyszka :)
OdpowiedzUsuńMoja siostra uwielbia serniki, ale takie zwykłe bez dodatków :)
OdpowiedzUsuńOj, zjadłoby się taki, zjadło...
OdpowiedzUsuńWydaje się prosty, może spróbuję zrobić. :)
OdpowiedzUsuńBardzo prosty przepis. Aż mam ochotę spróbować :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł. Jeszcze nie próbowałam takiego połączenia.
OdpowiedzUsuńBrzmi ciekawie, ciasta z jeżynami jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńZapowiada się naprawdę zacnie :)
OdpowiedzUsuńSądząc po składnikach na pewno smakuje świetnie :)
OdpowiedzUsuńProste i na pewno bardzo pyszne :)
OdpowiedzUsuńLubię ciasta z owocami, więc na pewno by mi smakował :)
OdpowiedzUsuńMój blog-klik
Zjadłabym :) U mnie z jeżyn powstała wczoraj nalewka :) Krzaczki w tym roku miałam mocno obsypane.
OdpowiedzUsuńZ takimi owocami to ja nie pogardziłabym kawałkiem :)
OdpowiedzUsuńSernika w takim wydaniu jeszcze nie widziałam! Musi być bardzo pyszny :)
OdpowiedzUsuńdreamerworldfototravel.blogspot.com
Och, zjadłabym od razu!
OdpowiedzUsuńRewelacja! muszę wypróbować Twój przepis! :)
OdpowiedzUsuń