Przepisy są różne, opcjonalnie można dodać śmietanę, kminek, szczypiorek...
Ja użyłam:
- pieprz, sól,
- 30 g masła
- papryka w proszku
- cebula
- ser pleśniowy
- serek typu Philadelphia czy jakiś tam Almette.
Cebulę pokroić, pewnie gdyby część mojego blendera działała dobrze zblendowałabym cebulę i resztę składników, ale jest jak jest. Cebulę pokroiłam. Składniki należy ze sobą połączyć. Pewnie nie zrobiłam poprawnie widelcem... zależało mi na połączeniu masy więc ser pleśniowy z masłem wstawiłam do mikrofali by zmiękły, dorzuciłam resztę składników i połączyłam ze sobą mikserem. Widziałam że widelcem rozdrabniali i łączyli składniki, ale ja zrobiłam po swojemu.
Z efektu jestem zadowolona, bardzo lubię obazdę z chrupkim pieczywem. Na górę można dać rzodkiewkę, sałatę i smaczny posiłek gotowy.
Gorąca herbatka do tego koniecznie:)
Pasta też fajnie sprawdza sie do kanapki na szybko: posmarować bułkę, w środek sałata lodowa, złożyć bułkę, kanapka ekspresowa i smaczna: )
Pewnie dobre, ale dla mnie za dużo pracy przy tym. Za leniwa jestem.
OdpowiedzUsuńNie dla mnie, ale cieszę się, że Ci smakuje :)
OdpowiedzUsuńFajne jedzonko. Dobrze, że lepiej sypiasz.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię taki domowe pasty, idealne na śniadanka lub kanapki do pracy :)
OdpowiedzUsuńLubię pasty kanapkowe, to proste urozmaicenie kanapek :) przy okazji wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńZdrówka i jeszcze raz zdrówka, cieszę się, że jest poprawa. <3 Pasta wygląda mega smakowicie, fajowy przepis. Ja bardzo lubię takie pasty i to na świeżym pieczywku...mniam. Bardzo chętnie ją wypróbuję, dziękuję za przepis. <3
OdpowiedzUsuńZdrówka życzę kochana. Smacznego.
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie, a składniki zapewniają dobry smak!
OdpowiedzUsuńjotka
Rewelacja. Chętnie spróbuję :)
OdpowiedzUsuńŻyczę dużo zdrowia i przesyłam mnóstwo pozytywnej energii 🤗💚
Bardzo lubi wszelkie pasty:) z chęcią wypróbuję:) Monika F
OdpowiedzUsuńwygląda smacznie:) jadłabym!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa propozycja " do maczania" pieczywa chrupkiego.
OdpowiedzUsuńLubię takie smarowidła i chętnie spróbuję:)
OdpowiedzUsuńZdrówka życzę:)
MNiam mniam mniam. :)
OdpowiedzUsuńKorzystaj jak tylko możesz z tych zabiegów i duzo potem odpoczywaj. Ja za tydzien zaczynam.
Ciekawy przepis :) Udanego wieczoru!
OdpowiedzUsuńJak tylko w przepisie widzę ser pleśniowy to już jestem na tak :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam czegoś takiego, ale brzmi smacznie, więc chętnie spróbuję.
OdpowiedzUsuńLubię tego typu pasty. Dziękuję za przepis :) Chętnie wykorzystam!
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie, ale taka ilość cebuli zrobiłaby krzywdę mojemu brzuchowi. Szkoda, bo lubię wszelkie pasty tego rodzaju.
OdpowiedzUsuńPo prostu MAMA
O to ja biorę te dwa serki no i to masełko i też będzie smacznie :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNie lubię przygotowywać jedzenia. Staram się zminimalizować to jak tylko się da, dlatego kupuję gotowe pasty na kanapki. Wystarczy mi gotowanie obiadów :D
OdpowiedzUsuń