Po dwie papryki:
czerwona, zielona, żółta
Czosnek, cebula,
koper
Zalewa:
500 ml octu
jabłkowego
5 szklanek wody
1,5 szklanki cukru
2 łyżki soli
2 łyżki curry
Łyżka pieprzu
ziarnistego
Łyżka ziela
angielskiego
Łyżka pokruszonych
liści laurowych
Wszystkie składniki zalewy połączyć i zagotować . Cukinie umyć, przekroić wzdłuż, oczyścić, wyjąć nasiona i pokroić w kostkę
Tak samo zrobić z
papryką.
Lubicie cukinie? Ja nie za bardzo, moja mama z siostrami zajadają się ceniąc walory smakowe i niską zawartość kalorii.
Lubię cukinie w leczu ;).
OdpowiedzUsuńnie przepadam za cukinią. czasem jak jest leczo...
OdpowiedzUsuńa ostatnio narobiliśmy pikli z ogórków dla całego pułku.
ciekawe kto to zje....
Ja też nie przepadam.
UsuńŚwietny przepis a i efekt wspaniały ;) w ten sposób można też zrobić patisony.
OdpowiedzUsuńJa rzadko jadam :). Jestem ciekawa czy by mi smakowała w takim wydaniu.
OdpowiedzUsuńpoczęstowałabym Cię:)
UsuńBardzo lubie, ale ze nie mam wlasnych z ogrodka, nie robie przetworow, bo kupowane sa bardzo drogie. :(
OdpowiedzUsuńprzesłałaby Ci słoiczek, gdyby było to mniej skomplikowane...
UsuńPoczta by potlukla jak nic! :))
Usuńno niestety;/
UsuńNie lubię marynowanej, ale za to ogromnie uwielbiam smażoną - w plasterkach w jajku i bułce, a także nadziewaną mięskiem mielonym i pokrojoną do lecza :)
OdpowiedzUsuńA ja w ogóle nie przepadam....
UsuńŚwietne, chcoiaż ja nie przepadam za cukinią za to bardzo lubię paprykę :-)
OdpowiedzUsuńja paprykę tylko czerwoną... uwielbiam:))
UsuńTakiej wersji cukinii nie znałam. Muszę spróbować:)
OdpowiedzUsuńJak dla mnie żadna rewelacja...
Usuńcukinie trawię jedynie smażoną jako placuszki :D
OdpowiedzUsuń:))
UsuńNie jadłam marynowanej cukinii i ciekawi mnie jej smak :)
OdpowiedzUsuńjak dla mnie nic szczególnego.
UsuńMmmmm tak nie jadlam,brzmi interesujaco
OdpowiedzUsuńZjadłabym bo cukinie i paprykę bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńna pewno fajnie smakuje, moja mama robi różne weki.
OdpowiedzUsuń:))
UsuńAle pyszności :] Narobiłaś mi smaka!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie przetwory :]
Lubie przetwory. Cukinia jest dla mnie na tak bo moja mama np robi ja w musztardzie czasem i to jest hit u mnie. Twoje połączenie tez mogłoby być ciekawe
OdpowiedzUsuńo ciekawe...
UsuńNie lubię spamu...
OdpowiedzUsuńBardzo lubię! Moja przyjaciółka mi przynosi zawsze z działki takie wielkie kabany. Dodaję cukinii do leczo :D
OdpowiedzUsuń:))
Usuńależ smakowicie wygląda!
OdpowiedzUsuńbardzo lubie!
:))
UsuńPrzepis nie skomplikowany,
OdpowiedzUsuńjednak nie dla mnie
bo warzyw nie lubię.
warzywa są dobre jak sie je dobrze zrobi:))
UsuńUwielbiam cukinię, a u mojej babci w ogródku rośnie ich cała masa. Już wiem co z nich zrobić!
OdpowiedzUsuńja nie lubię cukinii:)
OdpowiedzUsuńi ja...
UsuńCukienie uwielbiam w każdej postaci.
OdpowiedzUsuńLubię cukinię, ale już dawno jej nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńLubię, ale nie w occie. A tak to pod każdą postacią zjem :)
OdpowiedzUsuń:))
UsuńLubię cukinię, ale w occie jeszcze nie próbowałam...Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń;))
UsuńCiekawe, czy smakowałaby mi cukinia w occie ;)
OdpowiedzUsuń:)
Usuńomnom chyba bym kochała!
OdpowiedzUsuń:)
UsuńCukinie pasują chyba do wszystkiego :D
OdpowiedzUsuńnie wiem.
UsuńUwielbiam cukinię, ale marynowanych nigdy nie jadłam.
OdpowiedzUsuńCukinie uwielbiam pod każdą postacią, surową, smażoną i gotowaną ale po marynowaną na pewno bym nie sięgnęła. :-)
OdpowiedzUsuń:))
UsuńO super przepis, na pewno skorzystam bo wczoraj dostałam kilka sztuk od znajomej :)
OdpowiedzUsuń:))
UsuńSkorzystam z tego przepisu. :-)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuń