Inspiracją do tego testu była kanapka którą mój tata lubił sobie robić, mianowicie był to chleb z pomidorem i cebulą. Elementem kanapki była sól, tę jednak ograniczam, mocno z uwagi na ciśnienie. To co zrobiłam tak mi zasmakowało że postanowiłam recept w formie tego wpisu sobie zanotować
ok 500ml rosołu
kilka cebul
Passata pomidorowa ja miałam Mutti
Kminek
olej/masło
kilka ząbków czosnku
Cebulę obieramy, kroimy i smażymy. Gdy zgubi ostry zapach dodajemy kminek, mogą być też zioła prowansalskie. Wywar gotujemy dodajemy obrany i pokrojony ząbek czosnku. Po około 20 minutach dodałam cebulę i gotowałam z 20 minut. Zupka bardzo mi smakowała więc pewnie jeszcze sobie taką ugotuję.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cieszy mnie że tu jesteś, proszę zostaw ślad po sobie. Wspólnie dbamy o miłą atmosferę tutaj i szanujemy sie wzajemnie, dla tego nie pisz wielkimi literami, nie SPAMuj, nie zostawiaj linków do siebie. Nasze zdania mogą się różnić, ale zachowujemy kulturę i dobry smak.
Komentarze: propozycje wspólnej obserwacji, łańcuszki, autoreklamę (z linkami) i teksty nie na temat usuwam. Ja szanuję Ciebie, więc proszę szanuj mnie, a odwiedzę Cię gdy tylko będę mogła.
Bardzo mnie ucieszy gdy dołączysz do zacnego grona moich obserwatorów.
Życzę przyjemności!